FAQ

Wat zijn WaterWipes?

WaterWipes zijn de zuiverste babydoekjes ter wereld. WaterWipes bevatten 99,9% water en een druppeltje vruchtenextract, zodat ze veilig te gebruiken zijn op het kwetsbare huidje van de pasgeborene.

Waarvan worden WaterWipes gemaakt?

WaterWipes bestaan voor 99,9% uit water en een druppeltje vruchtenextract (bevat sporen van benzalkoniumchloride).

Waarom zou ik WaterWipes moeten gebruiken op het huidje van mijn pasgeboren baby?

De huid van een pasgeboren baby is veel dunner dan die van een volwassene. Daarom raadt verloskundige Margaret Merrigan Feenan u aan om vochtige watten OF WaterWipes te gebruiken. WaterWipes zijn een vers product dat 99,9% water en een druppeltje vruchtenextract bevat, waardoor ze geschikt zijn voor het huidje van de pasgeborene.

Zijn WaterWipes geschikt voor een gevoelige huid?

Ja. WaterWipes bevatten 99,9% water en een druppeltje vruchtenextract, en zijn dus ideaal voor een gevoelige huid.

Zit er bleekmiddel in WaterWipes?

Nee, WaterWipes bevatten 99,9% water en een druppeltje vruchtenextract.

Ik ben een verloskundige of professionele zorgverlener, hoe kom ik aan meer informatie?

Nee. WaterWipes bevatten slechts twee ingrediënten: 99,9% water en een druppeltje vruchtenextract.

Wat is GSE (grapefruitextract)?

Grapefruitextract (GSE) is een natuurlijke huidconditioner met anti-microbiële eigenschappen. WaterWipes bevatten 1 deel GSE op 1000 delen water.

Zijn WaterWipes biologisch afbreekbaar?

Nee. Het materiaal in WaterWipes bestaat voor 20% uit viscose en voor 80% uit polyester, waardoor slechts 20% van het doekjesmateriaal biologisch afbreekbaar is.

Mijn WaterWipes voelen wat droog aan, wat kan ik daaraan doen?

In WaterWipes zitten geen chemicaliën om het vocht aan de doekjes te ´binden´, waardoor het water soms naar de bodem van het pakje zakt. U kunt dit verhelpen door het pakje WaterWipes goed met de sticker af te sluiten, ondersteboven te houden en enkele seconden er zachtjes in te knijpen en het te masseren. Het water wordt dan snel gelijkmatiger over het pakje verdeeld en de doekjes krijgen weer dezelfde consistente vochtigheid die ze hadden toen ze werden gemaakt in ons cleanroomproces. Als u de doekjes enige tijd opbergt, raden wij u aan om voor gebruik de pakjes zo vast te houden dat het label aan de onderkant zit.

Zijn WaterWipes door te spoelen?

Nee. Wij raden u aan de WaterWipes niet door te spoelen.

Mijn verloskundige raadt voor de eerste paar weken vochtige watten aan. Kan ik in plaats daarvan WaterWipes gebruiken?

Ja. De huid van een pasgeborene is veel dunner dan die van een volwassene en daardoor kwetsbaarder. Daarom raadt verloskundige Margaret Merrigan Feenan u aan om vochtige watten OF WaterWipes te gebruiken.

Hoe maken WaterWipes schoon?

WaterWipes bevatten water en pompelmoesextract. Water is een natuurlijke reiniger en bevochtiger en daarom raadt verloskundige Margaret Merrigan Feenan u aan om vochtige watten OF WaterWipes te gebruiken. Pompelmoesextract helpt ook de conditie van de huid op peil te houden.

Hebben WaterWipes een uiterste houdbaarheidsdatum?

Net als alle doekjes, hebben WaterWipes een uiterste houdbaarheidsdatum. Wij raden u aan het pakje binnen veertien maanden na de productiedatum te openen en het binnen een maand te gebruiken. De productiedatum en uiterste houdbaarheidsdatum staan op de achterkant van het pakje vermeld.

Mijn baby heeft luieruitslag – kan ik WaterWipes blijven gebruiken?

Ja. WaterWipes zijn geen middel tegen luieruitslag – maar ze bevatten niets dat het kwetsbare huidje van uw baby verder kan irriteren.

Kan ik WaterWipes voor mijn baby´s gezichtje blijven gebruiken?

Ja. WaterWipes bevatten water 99.9% water en een druppeltje vruchtenextract. Veel mensen gebruiken WaterWipes tussen de badjes door omdat ze vriendelijker zijn voor baby’s huidje.

Kan ik WaterWipes in een doekjesverwarmer/doekjeshouder doen?

Nee. Wij raden aan WaterWipes in hun pakje te houden en niet ergens anders in te doen. Het pakje moet ook niet te warm worden. Het gaat om een vers product dat op een koele droge plek moet blijven. Wij raden aan WaterWipes binnen vier weken na opening te gebruiken.