Polityka prywatności

Polityka prywatności serwisu WaterWipes.com

Te zasady Polityki prywatności i Polityki cookie mają zastosowanie do działalności tej witryny prowadzonej przez podmiot Irish Breeze Ltd.

Polityka prywatności

Irish Breeze Ltd respektuje prawa użytkowników tej witryny. Użytkownicy, którzy odwiedzają naszą witrynę, nie muszą podawać żadnych danych osobowych.

Odwiedzając witrynę, nie ujawniasz żadnych danych osobowych. Ponadto podczas Twoich odwiedzin nie gromadzimy żadnych Twoich danych osobowych. Okresowo nasz dostawca usług internetowych przekazuje nam szczegółowe dane dotyczące ruchu na stronie. Wykorzystujemy je jako dane zbiorcze w pracach mających na celu ulepszenie funkcjonalności naszej witryny.

Podając nam dane osobowe (takie jak imię i nazwisko, adres e-mail, adres służbowy, numer telefonu, numer faksu lub inne dane kontaktowe), wyrażasz zgodę na przechowywanie danych osobowych w celu:

Przetwarzania tych danych i zarządzania nimi w celu podjęcia stosownych działań, by odpowiedzieć na Twoje żądanie.

Cyklicznego wysyłania informacji o naszych produktach i usługach oraz innych stosownych informacji.

Cyklicznego wysyłania informacji handlowych o naszych produktach i usługach oraz innych stosownych informacji.

Przekazywania Twoich danych stronom trzecim tylko w wypadku, gdy uznamy, że mogą one zapewnić Ci pomoc w zakresie produktów lub usług, które oferujemy.

Masz prawo do uzyskania dostępu do danych oraz skorygowania wszelkich nieprawidłowych informacji, które posiadamy.

Ochrona danych: jakie informacje gromadzimy?

Zbieramy dane osobowe głównie dlatego, by zapewnić Ci dostęp do najlepszych i najbardziej przydatnych treści, które zwiększą Twój komfort korzystania z zasobów internetowych.

Poniżej znajdziesz kilka powodów, dlaczego gromadzimy niektóre rodzaje danych.

Chcemy zapewnić indywidualnym użytkownikom spersonalizowane usługi.

Chcemy monitorować oferowane przez nas usługi oraz pracować nad ich ulepszaniem.

Za zgodą użytkownika chcemy zapewnić indywidualnym użytkownikom usługi rynkowe.

Odwiedzający powinni mieć świadomość, że za każdym razem, gdy odwiedzają witrynę internetową, mogą być gromadzone dane na 2 ogólnych poziomach. Pierwszy poziom danych obejmuje dane statystyczne oraz informacje analityczne gromadzone w sposób zbiorczy, które nie są powiązane z indywidualnym użytkownikiem i dotyczą wszystkich wyświetleń strony. Drugi poziom informacji obejmuje dane osobowe lub dane powiązane z konkretnym użytkownikiem, który świadomie udostępnia te informacje. W ramach polityki witryny dbamy o ochronę prywatności naszych klientów i nigdy świadomie nie udostępniamy stronom trzecim danych, które można powiązać z konkretnym klientem, bez uzyskania zgody tego klienta.

Czasami możemy jednak przesłać Ci e-mail z informacjami lub pytaniami dotyczącymi rejestracji lub konta, np. z prośbą o wyrażenie zgody na podjęcie pewnych działań lub poradą dotyczącą potencjalnych możliwości.

Ta witryna nie gromadzi informacji umożliwiających osobistą identyfikację, oprócz informacji, które dobrowolnie udostępniasz (np. kontaktując się z nami e-mailowo, korzystając z naszych formularzy online lub zgłaszając zapytanie dotyczące treści lub usług).

W tej witrynie znajdziesz miejsca (np. stronę kontaktową, formularz do wysłania wiadomości e-mail, formularze zgłoszeniowe, konkursy lub promocje), które umożliwiają Ci udostępnienie nam swoich danych osobowych. Korzystając z tych obszarów, udostępniasz nam niektóre swoje dane osobowe. Te dane będą wykorzystywane wyłącznie przez Irish Breeze Limited.

Te dane wykorzystamy w celach, które zostały Ci przedstawione.

Wykorzystamy je również w celu weryfikacji oraz analizy statystycznej.

Ponadto możemy wykorzystać te dane, by przedstawić Ci szczegółowe informacje na temat produktów, usług, konkursów lub promocji, których organizatorem jest Irish Breeze Ltd lub inna powiązana firma lub wybrana przez nas strona trzecia i które naszym zdaniem mogą Cię zainteresować, a jednocześnie odpowiadają na Twoją prośbę o otrzymanie tych informacji.

Informacje o plikach cookie

Pliki cookie to niewielkie zbiory informacji, przechowywane w formie prostego pliku tekstowego, które zostały umieszczone w pamięci Twojego komputera przez daną witrynę. Dana witryna może odczytywać pliki cookie podczas każdej kolejnej wizyty. Informacje przechowywane w pliku cookie mogą dotyczyć Twoich zwyczajów związanych z przeglądaniem witryny lub mogą obejmować unikalny numer identyfikacyjny, dzięki któremu witryna rozpozna Ciebie przy następnej wizycie.

Ogólnie biorąc, pliki cookie nie obejmują danych osobowych, dzięki którym można zidentyfikować użytkownika, chyba że użytkownik udostępnił takie informacje w witrynie. Ta strona internetowa wykorzystuje pliki cookie do śledzenia użycia witryny i doskonalenia jej funkcjonalności.

Informacje statystyczne i analityczne pochodzące z plików cookie służą nam jako źródło ogólnych, a nie osobistych, danych o liczbie użytkowników odwiedzających witrynę, liczbie osób, które powracają na naszą stronę, stronach, które Ci użytkownicy odwiedzają, a także miejscach, które odwiedzili przed wejściem na naszą witrynę oraz stronie w naszej witrynie, którą przeglądali jako ostatnią. Te informacje pozwalają nam śledzić ruch na naszej stronie i zarządzać jej wydajnością. Z nich możemy się również dowiedzieć, które obszary naszej witryny są najbardziej popularne oraz jakie są ogólne zachowania i cechy użytkowników. Pozwala nam to badać zainteresowanie różnymi obszarami witryny oraz sposób, w jaki są one wykorzystywane.

Jak wykorzystujemy pliki cookie

Dane o użytkownikach gromadzimy podczas procesu rejestracji oraz korzystania z witryny (przez pliki cookie). Dane gromadzimy również wtedy, gdy użytkownik postanowi udostępnić swoje dane, publikując wpisy, lub podczas udziału w promocjach i konkursach.

Istnieje kilka powodów, dla których korzystamy z plików cookie.

Gromadzimy je w celach statystycznych. Dzięki nim znamy liczbę unikalnych użytkowników i wiemy, jak często odwiedzają oni naszą witrynę. Wiemy, jak często są odwiedzane poszczególne strony w naszej witrynie oraz z jakiego kraju pochodzą odwiedzający je użytkownicy.

Irish Breeze Limited, powiązane firmy oraz zewnętrzni reklamodawcy generują statystyczne pliki cookie, by śledzić wyświetlenia reklam oraz współczynnik klikalności, a także reakcje na reklamę.

Dzięki niektórym plikom cookie możemy skuteczniej dopasowywać do Ciebie reklamy, a także decydować, ile razy dana reklama zostanie Ci zaprezentowana oraz śledzić skuteczność danej kampanii reklamowej.

Pliki flash cookie mogą zostać wykorzystywane do gromadzenia informacji na temat preferencji użytkownika w zakresie funkcjonalności odtwarzaczy multimedialnych, co pozwala na dopasowanie treści wideo do użytkownika.

Korzystając z tych witryn, wyrażasz zgodę na wykorzystanie plików cookie w taki sposób, jak to opisano.

Pliki cookie, z których korzystamy

W naszej witrynie spotkasz się z dwoma rodzajami plików cookie.

PLIKI COOKIE PIERWSZEJ STRONY: są to nasze pliki cookie, którymi zarządzamy i które wykorzystujemy jako źródło informacji o użyciu naszej witryny.

Poniżej znajdziesz listę głównych plików cookie, z których korzysta nasza witryna, oraz ogólne informacje o sposobie ich przechowywania oraz ich celu.

Pliki cookie dotyczące wydajności: ten rodzaj plików gromadzi informacje o Twoich preferencjach/ustawieniach narzędzi dostępnych w witrynie Irish Breeze Limited.

Analityczne pliki cookie: za każdym razem, kiedy użytkownik odwiedza naszą witrynę, oprogramowanie do analizy stron internetowych dostarczone przez stronę trzecią generuje anonimowe analityczne pliki cookie. Z tych plików cookie możemy się dowiedzieć, czy już wcześniej odwiedzałeś naszą witrynę. Twoja przeglądarka poinformuje nas, czy masz już te pliki cookie. Jeśli jeszcze ich nie masz, wygenerujemy nowe pliki. Dzięki nim znamy liczbę unikalnych użytkowników i wiemy, jak często odwiedzają oni naszą witrynę. Tych plików cookie nie można wykorzystać do zidentyfikowania indywidualnej osoby, chyba że użytkownik jest zarejestrowany w witrynie Irish Breeze Limited. Są one wykorzystywane wyłącznie do celów statystycznych. Jeśli się zalogujesz, poznamy również bardziej szczegółowe informacje, które nam udostępniasz, w tym nazwę użytkownika oraz adres e-mail.

Rejestracyjne pliki cookie: podczas rejestrowania się w witrynie Irish Breeze Limited, generujemy pliki cookie, które mówią nam czy dany użytkownik jest zarejestrowany, czy nie. Nasze serwery wykorzystują te pliki cookie, by określić, które konto jest zalogowane, oraz czy dany użytkownik może korzystać z danej usługi. Te pliki cookie pozwalają nam również powiązać wszystkie publikowane komentarze z nazwą użytkownika. Jeśli nie wybierzesz opcji „nie wylogowuj mnie”, Twoje pliki cookie zostaną usunięte, kiedy zamkniesz przeglądarkę lub wyłączysz komputer. Kiedy użytkownik jest zalogowany, łączymy informacje z rejestracyjnych plików cookie z informacjami z analitycznych plików cookie, co pozwala nam na określenie, które strony w witrynie Irish Breeze Limited odwiedza dany użytkownik.

PLIKI COOKIE STRONY TRZECIEJ: są to pliki cookie pochodzące z narzędzi internetowych innych firm, których używamy do ulepszenia naszej strony. Na przykład serwisy Facebook lub Twitter korzystają z własnych plików cookie, którymi zarządzają.

Niektóre strony trzecie korzystają z własnych anonimowych plików cookie, by poznać liczbę osób, które wyświetliły daną reklamę lub które wyświetliły daną reklamę co najmniej dwa razy. Należy pamiętać, że Irish Breeze Limited nie ma możliwości kontrolowania tych plików cookie lub informacji pochodzących od stron trzecich, w tym reklamodawców lub stron przechowujących dane. Tych plików cookie nie można wykorzystać do zidentyfikowania indywidualnej osoby. Są one wykorzystywane wyłącznie do celów statystycznych i służą np. do tego, by wyświetlać użytkownikom bardziej dopasowane reklamy.

Firmy, które generują te pliki cookie, ustalają własną politykę prywatności, a firma Irish Breeze Limited nie ma możliwości odczytywania ani zapisywania tych plików cookie. Rola firmy Irish Breeze Limited polega jedynie na wyrażeniu zgody na używanie tych plików. Firma w żaden sposób nie wykorzystuje tych plików. Możemy jednak wykorzystać informacje statystyczne pochodzące z tych plików cookie stron trzecich, które przesyłają nam strony trzecie, w celu zwiększenia skuteczności reklam wyświetlanych na naszych stronach. Reklamowe pliki cookie stron trzecich mogą być wykorzystywane przez te strony trzecie do anonimowego określania odbiorców reklam na innych stronach, na podstawie informacji pozyskanych podczas Twojej wizyty w witrynie Irish Breeze Limited.

Możesz zablokować pliki cookie stron trzecich, które są generowane przez reklamodawców lub firmy świadczące usługi w zakresie reklam kierowanych na grupy docelowe. W tym celu odwiedź witrynę danej strony trzeciej i pozwól na wyświetlenie się komunikatu o plikach cookie, w którym odmówisz korzystania z plików cookie. Dzięki temu pliki cookie nie będą już zapisywane na Twoim urządzeniu.

Poniżej znajdziesz linki do głównych platform reklamowych, analitycznych, ankietowych oraz dyskusyjnych stron trzecich, z których korzystamy. Na każdej z nich znajdziesz odpowiednie instrukcje.

DoubleClick: http://www.doubleclick.com/us/about_doubleclick/privacy/ad-cookie/

Google AdSense: http://www.google.com/intl/en/ads

Google AdWords: http://adwords.google.com/

Google Analytics: http://www.google.com/intl/en/analytics/index.html

Facebook: http://www.facebook.com

ClickTale: http://www.clicktale.com/

Clicky: http://clicky.com/

Możesz również odwiedzić organ handlowy reprezentujący te organy reklamowe, aby dowiedzieć się, jak zrezygnować z korzystania z tych plików cookie.

http://www.networkadvertising.org/optout_nonppii.asp

Wyłączanie plików cookie

Większość przeglądarek umożliwia wyłączenie plików cookie. Informacje, jak to zrobić, znajdziesz w menu pomocy przeglądarki. Pamiętaj jednak, że wyłączenie plików cookie może ograniczyć dostęp do witryny lub wpłynąć na jej działanie. Ponadto, jeśli wyłączysz pliki cookie, nie będziemy mieli możliwości kontrolowania wyświetlanych treści za pomocą plików cookie, dlatego możesz nie mieć dostępu do wszystkich usług w naszej witrynie, a liczba wyskakujących okienek i uciążliwych reklam może się zwiększyć. Nadal będziesz jednak mieć dostęp do treści redakcyjnych.

Więcej informacji o korzystaniu z plików cookie znajdziesz na stronie http://www.cookiecentral.com

Wszystkie współczesne przeglądarki umożliwiają zmianę ustawień plików cookie. Zazwyczaj te ustawienia można znaleźć w menu „Opcje” lub „Preferencje” przeglądarki. Więcej informacji na temat tych ustawień znajdziesz na stronach, do których prowadzą poniższe linki, albo w menu „Pomoc” przeglądarki.

Ustawienia cookie w przeglądarce Internet Explorer

Ustawienia cookie w przeglądarce Firefox

Ustawienia cookie w przeglądarce Chrome

Ustawienia cookie w przeglądarce Safari

Pliki cookie pochodzące od stron trzecich, w tym reklamodawców, możesz wyłączyć na stronie http://www.youronlinechoices.com/ie/.

Linki do innych witryn

Dla wygody naszych użytkowników oraz w celach informacyjnych, Witryna Internetowa zawiera linki do witryn internetowych dostarczanych przez strony trzecie. Po kliknięciu linku opuścisz tę witrynę. Irish Breeze Limited nie ponosi odpowiedzialności za treści zamieszczone na zewnętrznych stronach internetowych. Zachęcamy do zapoznania się z zasadami dotyczącymi poufności danych obowiązującymi w innych firmach przed udostępnieniem jakichkolwiek danych osobowych.

Przechowywane informacje

W dowolnym momencie możesz poprosić o udostępnienie kopii Twoich danych osobowych oraz o ich zmodyfikowanie lub usunięcie. Aby otrzymać kopię tych danych, wyślij e-mail na adres info@waterwipes.com.

Po otrzymaniu Twojej prośby, w ciągu 40 dni, przekażemy Ci informacje o danych osobowych na Twój temat, które przechowujemy, oraz o celach, dla których je przechowujemy, a także o podmiotach lub rodzaju podmiotów, do których te dane mogą trafiać.

Zmiany polityki prywatności

O wszelkich zmianach zasad polityki prywatności oraz polityki cookie oraz o dacie powstania tych zmian poinformujemy w górnej części tego dokumentu. Pragniemy, by nasi użytkownicy wiedzieli, jakie dane internetowe gromadzimy i jak je wykorzystujemy, oraz znali swoje możliwości wyboru.

Ochrona danych w Irlandii

Więcej informacji o prawie do ochrony prywatności znajdziesz bezpośrednio na stronie Irlandzkiego Komisarza ds. Ochrony Danych http://www.dataprotection.ie.

Kontakt

Jeśli masz pytania dotyczące polityki prywatności lub chcesz złożyć skargę, możesz przesłać e-mail na adres info@waterwipes.com. Możesz też przesłać korespondencję na adres:

Irish Breeze Ltd
Donore Road Industrial Estate
Drogheda, Co Louth,
Ireland